Koffieochtenden
Na een hele lange tijd zijn in september de koffieochtenden weer van start gegaan. We hebben er heel veel zin in.
Voor meer info mail naar website@hervormdnumansdorp.nl
Noteer onderstaande datum alvast in de agenda:

Woensdag 21 december in Pandje20.

Tijdens Advent ook ’s avonds open kerk

Tijdens Advent is de Hervormde Dorpskerk ook op donderdagavond geopend. Bezoekers zijn welkom om het kerkgebouw te bekijken of voor een persoonlijk moment van bezinning.
Met Kerst vieren we dat Jezus is geboren. Advent is in de weken daarvoor daar naartoe leven. Gaandeweg worden de dagen korter, het donker dient zich steeds nadrukkelijker aan. In de kerk doen we het licht aan en zetten we de deur open. Er klinkt zachte muziek, de kaarsen branden en er is een gastenboek om een groet, gedachte of gebed(sverzoek) achter te laten.
Open kerk tijdens Advent:
Elke dinsdagochtend (6, 13 en 20 december) van 10.00 uur tot 12.00 uur
Elke donderdagavond (1, 8, 15 en 22 december) van 18.00 uur tot 21.00 uur

Inzamelactie voor de Voedselbank
Nog maar net hebben we de inzamelingsactie met verzorgingsproducten voor de Voedselbank door onze drie kerken beëindigd of de volgende actie staat alweer voor de deur. Met grote dankbaarheid heeft de organisatie van de Voedselbank de producten in ontvangst genomen. En wat was er veel ingezameld! Bij elkaar ruim 15 kratten. Een heel mooi en dankbaar resultaat. Na twee jaar waarin er niet in de winkels ingezameld kon worden hopen we dit jaar samen met andere kerken uit de Hoeksche Waard weer een inzamelactie te houden. Op dit moment zijn er ruim 180 gezinnen afhankelijk van de Voedselbank Hoeksche Waard. De nood is heel groot en er is veel behoefte aan producten om deze gezinnen te kunnen helpen. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december staan vrijwilligers van de deelnemende kerken bij supermarkten in de Hoeksche Waard. De volgende supermarkten werken mee aan dit initiatief: Jumbo, Albert Heijn, Dirk van den Broek in Oud-Beijerland, Plus in Klaaswaal, Nieuw-Beijerland, Mijnsheerenland en Numansdorp en de Spar in Westmaas. Bij de ingang wordt een flyer uitgedeeld met daarop een boodschappenlijstje. Aan het winkelend publiek zal worden gevraagd één- of meerdere producten te kopen en deze vervolgens bij de uitgang in te leveren. De kratten met ingeleverde producten worden door de vrijwilligers van de Voedselbank opgehaald en gesorteerd zodat deze de komende periode aan de cliënten uitgedeeld kunnen worden.

Wilt u/jij ook meehelpen aan deze mooie actie? We zijn op zoek naar vrijwilligers die een tijdsblok van twee uur of meer willen meehelpen bij de Plus Numansdorp. Aanmelden kan via website@hervormdnumansdorp.nl

Concert Rob Favier
180622_Rob_Favier_HR_025.jpg
Op D.V. 10 december hoopt Rob Favier in samenwerking met Zingen in de kerk (Kerk in Actie) een concert te
geven in onze kerk. Zoals altijd bij Zingen in de kerk is de opbrengst van dit concert een goed doel, het thema is dit keer ‘Kinderen op de vlucht’. Wist u dat er meer dan 35 miljoen kinderen op de vlucht zijn? Dan kunnen we toch niet achterover leunen! Wat kunnen wij daarin betekenen? Dat is soms meer dan u denkt! Het wordt een concert met een lach en een traan. Kom ook naar dit bijzondere concert en noteer de datum alvast in uw agenda. Kosten zijn € 10,- voor een volwassene en € 3,50 voor kinderen. Aanvang is 20.00 uur. Er wordt tevens een collecte gehouden voor het goede doel. U kunt al kaarten bestellen via www.zingenindekerk/agenda

Kinderkerstmiddag 17 december
De puzzel van Kerst! Dat is het thema voor de kerstmiddag van dit jaar. Op zaterdagmiddag 17 december van 13:30 uur tot 17:00 uur organiseren de beide kerken in de Voorhof een superleuke kerstmiddag voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. We gaan deze middag kijken naar een voorstelling van Matthijs Vlaardingerbroek, zingen, knutselen, lego bouwen en een kijkdoos maken. We hopen weer ongeveer 110 kinderen te morgen vertellen van de komst van Jezus. Veel van deze kinderen komen (bijna) nooit in de kerk. Hoe mooi dat we ze dan op deze manier wel kunnen bereiken! We hopen er met elkaar weer een mooi kerstfeest van te maken! Meldt uw kind aan voor 10 december via kerstmiddag@outlook.com. Tot dan!

Financiële steun gevraagd: Om deze middag mogelijk te maken, kunnen we uw financiële steun goed gebruiken. U kunt een gift doen in de collectezak o.v.v. de kerstmiddag. Of u kunt het overmaken naar CvK Hervormde Gemeente Numansdorp rekeningnummer NL32 RABO 0373 7115 73 o.v.v. de kerstmiddag.
Hartelijk dank!

Alpha Cursus
PHOTO2-2022-11-18-17-20-42.jpg
Op donderdag 12 januari 2023 start er weer een Alphacursus in Numansdorp. Deze cursus betreft een kennismaking met het Christelijk geloof. In 12 avonden wordt aan de hand van een aantal onderwerpen het geloof in Jezus Christus toegelicht. Hierbij komen vragen aan de orde als: Is de Bijbel betrouwbaar?, Wie is Jezus?, Wat doet God in je leven?, enz. En vanzelfsprekend komen ook jouw vragen allemaal aan de orde! Elke avond starten we om 18:30 uur met gezellig samen eten. Na de maaltijd zal een inleiding worden gegeven, waarop je kunt reageren en in kleinere groepjes worden doorgepraat, dan wel doorgevraagd. Rond 21:30 uur zullen we de avond beëindigen. Je bent hartelijk welkom!

Kerkbieb
Klik op de foto voor meer informatie